Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Cu un Martisor se face Primavara!

Intotdeauna am adorat Martisorul! Este sarbatoarea mea preferata, este autentica, simpla, frumoasa si vesela. Martisorul vesteste primavara si da, poate ca nu se face primavara cu o floare, dar mai mult ca sigur se face cu un Martisor.

Se crede ca aceasta sarbatoare isi are originile in urma cu 8000 de ani, iar pe vremea aceea simbolul era reprezentat de amulete formate din pietricele vopsite in alb si rosu. Sarbatoarea Martisorului in sine se considera a fi aparut in secolul al VII-lea, sau pe vremea Imperiului Roman, cand acesta reprezenta chiar inceputul unui An Nou. In cazul in care nu stiati, Anul Nou a fost sarbatorit pe 1 Martie pana in secolul al XVIII-lea.

Tot in acelasi secol, stim ca Martisorul este reprezentat de o moneda de aur sau de argint, prinsa cu o ata alba-rosie, purtata in jurul gatului de catre copii si adolescente. Dualitatea culorilor alb-rosu reprezinta pace si razboi. Snururile obisnuiau sa fie legate de crengile unui copac, traditie pastrata si acum in anumite zone.

 

Cam asta a fost o scurta incursiune in istoria Martisorului. Traditia s-a pastrat, s-a modificat pe parcursul secolelor, insa esenta a ramas aceeasi: un simbol al primaverii, cu un snur alb-rosu. Magazinul de Martisoare duce traditia la urmatorul nivel, o face mai accesibila millenialsilor si ne prezinta o varietate de Martisoare intr-un magazin online.

Colectia noua cuprinde 354 de modele de Martisoare, majoritatea cu motive si ilustratii traditionale Romanesti, pentru sufletul romanilor, dar si cateva brose sau bijuterii cu cristale Swarovski.

Magazinul de Martisoare este cel mai mare magazin de martisoare. O echipă de designeri lucreaza pe parcursul unui an intreg pentru colectiile noi, lansate în fiecare an. Modelele lor de martisoare sunt unice, iar mai mult ca sigur fiecare dintre voi gaseste aici talismanele aducatoare de Primavara pe care sa le daruiasca celor dragi.

Martisoarele de la Magazinul de Martisoare sunt disponibile pe site, sau in reteaua de magazine Profi si DM. Daca vrei sa plasezi comanda online, trebuie sa stii ca livrarea se face in 24, maxim 48 de ore, iar comanda pe care o plasezi pe site trebuie sa fie de minim 50 lei, iar la o comanda de 100 lei, costurile de livrare sunt gratuite.

Preturile martisoarelor pornesc de la 3 lei, iar cele cu motive traditionale nu urca mai sus de 5 lei. O comanda de 50 de lei inseamna intre 10-16 martisoare, adica… probabil cate unul pentru fiecare colega de scoala sau de serviciu ?

 

Ne vedem la cumparaturi de martisoare pe MagazinulDeMartisoare.ro, iar eu va astept pe vlog, unde va arat in detaliu fiecare martisor pe care l-am primit!

XOXO
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.